Ordna fest

Vem kan ordna?

Arrangör för gårdsfesten kan vara till exempel en privatperson, ett husbolag, en förening eller ett kompisgäng. Ladda ner vårt infoblad och samla ihop en passlig grupp!

För att ordna en gårdsfest behöver du markägarens tillstånd. På gården betyder det bostadsbolaget. För allmänt område, så som parker och gator, ansöks tillstånd från Vasa stads kommunteknik, före evenemanget. Vi berättar gärna mera.

Hållbar fest?

Garden Fest är dagen för lokala gårdsfester. Vårt mål är också att inspirera till hållbara fester och vi har därför samlat ihop våra bästa ekotips. 

Ekotips

Besticken

Be gästerna ta med sig egna bestick. Sparar på både natur och nerver!

Råvaror

Knytkalas eller grillfest? Lokala råvaror hittar du till exempel via REKO Vasa.

Dekorationer

Ta ut det sista ur trädgården och dekorera ekologiskt med växter och blommor som inte klarar vintern.

Vad kan vi erbjuda?

Vi vill gärna hjälpa så många arrangörer som möjligt att ordna en lyckad fest. Vi hoppas vi kan förenkla det med hjälp av infon på denna hemsida.

Utöver det har vi tidigare år haft möjligt att erbjuda ambulerande musiker samt lekledare för barn åt gårdar som deltar. Skicka ett meddelande redan nu om du är intresserad!

Andra resurser

Redskapsutlåning

Från biblioteket kan man från och med 2018 låna hem bl.a. gångstavar, kettlebells, stegmätare och ett petanque-spel. En lista över redskap med anvisningar finns på huvudbiblioteket, eller här brevid.

Låna redskap

Också från Lillkyro bibliotek kan man låna idrottsredskap när personalen är närvarande.

Mera information?

Om du vet att du är intresserad av att ordna, tar vi gärna emot intresseanmälan redan nu. Du binder dig inte till något.

Läs mera om att arrangera evenemang på stadens infosida åt arrangörer